×

6 sfaturi pentru auto-tratarea hemoroizilor

1. Folositi apa!!!

In primul rand, apa poate avea un efect liniștitor pentru hemoroizi inflamati, durere si mancarimi. Puteți obține o calmare temporara prin aplicarea de comprese reci sau imbaierea in apa calda timp de aproximativ 10 minute de mai multe ori pe zi. O baie de sezut, care se preteaza a fi folosita dupa ce mergeti la toaleta, este un produs vândut la cele mai multe farmacii. Multi oameni considera ca ștergerea ușoară cu servetele umede in loc de hartie igienica uscata, este benefic și relaxant.

In al doilea rand, apa este un element-cheie pentru un scaun moale, care la rândul său, reduce durerea de hemoroizi. O persoana normala bea aproximativ opt pahare de apă pe zi – mai mult, dacă este vreme caldă și daca faceti sport. În plus, ar evitati alcoolul și consumul de cofeina, alimente ce provoaca pierderea de apă din organism.

2. Încercați medicamente care nu necesita reteta

Mai multe tipuri de produse care nu necesita reteta de la doctor oferă o ameliorarea rapidă a simptomelor de hemoroizi. Acestea includ creme, geluri, spume, supozitoare sau tampoane, și conțin hidrocortizon, un agent de anestezie, substante anti-inflamatoare, cel mai probabil paracetamol, aspirina sau ibuprofen impotriva durerii.

3. Mancati mai multe fibre sau folositi supliment de fibre

Previn constipatia si mentin un metabolism activ, necesar bolnavilor de hemoroizi. Daca aveti o dieta necontrolata si un stil de viata dezordonat, puteti sa apelati la un supliment de fibre.

auto-tratarea hemoroizilor

4. Faceti sport

Sportul este o componentă cheie in prevenirea si tratarea hemoroizilor. Dacă viața de zi cu zi sau include perioade lungi de timp in care stati jos, asigurați-vă că in fiecare oră petreceti 5 minute in picioare. Fiți conștienți de faptul că anumite activități fizice ar trebui evitate, inclusiv perioade lungi de timp la toaletă, ridicare de greutati sau sexul anal.

5. Duceti-va la baie atunci cand trebuie

Diminetile sunt un moment agitat pentru multe familii, și se poate sa amanati folosirea baii. Deși nu este necesar sa aveti un scaun dimineața, este important să va duceti la baie atunci cand simtiti nevoia. Amânarea poate duce la constipație, precum și să încurajeze dezvoltarea hemoroizilor.

6. Acordati-va o atentie deosebita daca sunteti insarcinata

Hemoroizii sunt foarte frecventi în timpul și imediat după sarcina. Discutati cu doctorul orice simptom al hemoroizilor si orice tratamente de auto-ingrijire pe care doriti sa le aplicati. Un tratament simplu este culcatul pe partea stanga, pentru a ajuta la reducerea presiunii asupra anumitor vene care pot duce la hemoroizi.