×

Fisuri anale – Tratament la domiciliu

Cele mai multe fisuri anale pe termen scurt (acute) și unele fisuri anale pe termen lung (cronice) se vindeca cu tratament la domiciliu.

  1. Principala regulă: evitarea constipatiei – includeți fructe, legume, fasole și cereale integrale în dieta dumneavoastră zilnică. Aceste alimente sunt bogate in fibre.
  2. Beți multe lichide astfel încât urina dvs să fie de culoare galben deschis sau limpede ca apa.
  3. Faceți exercitii in fiecare zi. Incearcați să faceți activitate moderată cel puțin 2 ore pe săptămână, și intensivă de cel puțin o oră pe săptămână.
  4. Luați un supliment de fibre, cum ar fi Citrucel sau Metamucil, în fiecare zi, dacă este necesar. Începeți cu o doză mică și creșteți lent doza.
  5. Faceți un scaun în fiecare zi. Având o rutina zilnică poate ajuta procesul de vindecare. Laxativele pot face scaunele mai confortabile. Adresați-vă medicului dumneavoastră cât timp trebuie să luați laxative.
  6. alimentatie-hemoroizi

  7. Baia de sezut, timp de 20 minute, de 2 sau 3 ori pe zi, calmează tesutul rupt si ajuta la relaxarea sfincterului anal intern. Acest lucru poate ajuta la vindecarea fisurii anale.
  8. Folosiți unguente sau creme precum oxid de zinc, Prep H sau Anusol (care include un anestezic). Cremele cu hidrocortizon (cum ar fi Anusol-HC) pot reduce pruritul si inflamatia.
  9. În loc să folosiți hârtie igienică, folosiți tampoane pentru copii sau tampoane de medicamente pentru a vă curăța după un scaun. Aceste produse pot fi mai puțin iritante.