×

Hemoroizi – la ce ar trebui sa ma astept inainte, in timpul si dupa operatie

Hemoroizii pot evolua rapid intr-o forma foarte grava daca nu sunt tratati la timp, si pot necesita o interventie chirurgicala fara de care nu s-ar putea trata. Aici veti afla cum decurge o astfel de operatie pe toata durata ei.

Inainte de operatia pentru hemoroizi

Doctorul dvs va va da o lista de lucruri pe care sa le faceti inainte de operatia pentr hemoroizi. Aceasta lista va contine printre altele si un program cu orele la care ar trebui sa mancati cu o zi inainte de operatia pentru hemoroizi, si cu un meniu cu produsele care va sunt permise si interzise. Intestinele dvs vor trebui sa fie golite inainte de operatie, asa ca doctorul dvs va va instructa despre cum se face acest lucru. Veti avea nevoie de un insotitor care sa va ingrijeasca dupa operatie, deoarece nu veti putea sa va ingrijti singur, miscarea si efortul fiind interzise pentru o perioada de timp.

In timpul operatiei pentru hemoroizi

Acest comportament depinde de tipul de operatie pentru hemoroizi pe care o veti face. In oricare tip veti fi pus sub anestezie pentru a putea elimina durerea din timpul operatiei pentru hemoroizi.este posibil sa fiti sau nu treaz in timpul operatiei. Daca veti suferi o operatie pentru hemoroizi de forma unei hemoroidectomii capsate, doctorul dvs va ridica tesutul hemoroidului la locul sau natural si il va capsa cu o unealta de capsat circulara. Daca veti suferi o operatie pentru hemoroizi de forma unei hemoroidectomii conventionale atunci doctorul dvs va face o incizie in tesutul hemoroidal, va inlatura cheagurile de sange din hemoroizi, va inlatura vasele de sange din hemoroizi si apoi va inlatura hemoroizii. La sfarsit doctorul dvs va inchide rana cu suturi si o va pansa pentru a limita sangerarile.

Dupa operatia pentru hemoroizi

Staff-ul chirurgical va va tine sub observatie pana cand anestezia isi va pierde efectul. Atunci cand va veti trezi veti fi rugat sa urinati. Acest lucru le va oferi celor care va vor tine sub supraveghere indicii daca nu cumva ati suferit inflamari ale muschilor pelvieni in timpul operatiei pentur hemoroizi. Instructiunile de dupa operatia pentru hemoroizi vor fi probabil urmatoarele:

–          nu conduceti in urmatoarele 24 de ore deoarece inca va aflati sub influenta anestezicelor

–          nu actionati masini grele

–          nu ridicati greutati

–          nu beti alcool

Intretinerea de dupa operatia pentru hemoroizi

Unii pacienti vor experimenta diverse complicatii, dar acesta nu este un caz general. O data ajuns acasa ar trebui sa va asteptati la unele dureri. Doctorul dvs probabil ca va va prescrie unele analgezice pentru a elimina durerile de dupa operatia pentru hemoroizi si unele antibiotice pentru a se asigura ca operatia pentru hemoroizi nu va degenera catre alte complicatii. Este important sa evitati folosirea de produse pe baza de aspirina cel putin 2 saptamani, incat aspirina poate cauza sangerari.