×

Tulburari de nutritie

Tulburările de alimentație sunt în primul rând o problemă de dieta nesanatoasa si de obiceiuri de nutritie ce tind catre extreme. Tulburarile de nutritie apar, indiferent de vârstă, sex, credință și limitele geografice, iar unele dintre acestea sunt direct sau indirect legate si de hemoroizi.

Tulburarile de nutritie rezulta din diferite aspecte ale condițiilor de viață și ale sănătati fiecarui individ in parte. Un exemplu de categorii sociale care dezvolta o asfel de tulburare sunt oamenii privati de anumite mancaruri de baza (spre exemplu, detinutii in unele tari), sau adolescenții care se infoameta pentru a arata intr-un anume fel. Chiar si sportivii profesionisti, cum ar fi boxerii sau culturistii, salbesc si pana la 7 kg cu o zi inainte de competitie.

tulburari-nutritie

Aceste exagerari deschid drumul catre  tulburarile de alimentatie, care pot fi în linii mari asociate anorexiei si bulimismului, dezechilibre ce afectează cea mai mare parte persoanele de sex feminin:

  • Tulburări de alimentație sunt în primul rând tulburări psihice, mai ales în cazul în care nu sunt cauzate de abuzuri sau tortura. În cazul în care avem de a face cu un caz de abuz sau tortură, exista unele strategii de supraviețuire esențiale (pe care nu o sa le discutam in acest articol).
  • Alimentatia defectuoasa este un obicei care se dezvoltă în timp, ca urmare a unor diferite forme de presiune: stresul, “dragostea”, excesul de hormoni in sange, mai ales in adolescenta, fashion si atractia fata de fast-food.
  • Mancatul rar. O dieta sanatoasa cuprinde mese mici, la intervale scurte de 3 – 4 ore. Acest lucru ajută organismul sa functioneze intr-un mod lin, în timp ce se menține un ritm constant de digestie. Corpul uman poate fi privit ca o masina, care dacă este lăsata în garaj pentru o lungă perioadă de timp, se strica. Tulburarile de alimentatie sunt comune la persoanele “urbane”, care lucrează în birouri aglomerate si care mananca mult, dupa pauze foarte mari.
  • Tulburarile de somn sau consumul de droguri pot de asemenea influenta dezvoltarea tulburarilor de nutritie
  • Alcoolul – dupa o noapte de baut, marea majoritate nu mai mananca deloc a doua zi.

O solutie pentru multe din tulburari este spre exemplu practicarea de exercitii fizice regulate. Exercitiul fizic creste pofta de mancare si este cu siguranta o solutie pentru oameni anorexici.

90% dintre persoanele care se confruntă cu riscuri de sănătate legate de tulburări de alimentație sunt femei. Statisticile sunt destul de alarmante, deoarece tulburari de alimentatie la femei prezintă pericol de probleme grave în funcționarea menstruației, sistemului cardiac și tegumentului. Nutriție este unul dintre factorii principali pentru oamenii care încearcă să arate “bine”.